Pileći frikase

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
15/02/2017
"Klasičan pileći frikase, ali ovaj put spremljen sa kiselim mlekom i svežim začinima - prste da poližeš!"
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 519
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na veće komade i stavite da se prokuva. Nakon toga ga ocedite i propržite u masnoći. U posebnu šerpu sipajte malo bujona, u kome se kuvalo meso, dolijte malo vode i dodajte prethodno sitno iseckane šargarepu i luk, malo soli, zrna bibera i lovorov list.

Ostavite bujon da se malo krčka, pa mu dodajte meso i neka se zajedno krčkaju još malo. Spremite zapršku od kiselog mleka, jajeta i limunovog soka. Propržite brašno na ulju, pa ga postepeno dodajte bujonu sa mesom i zaprškom. Posipajte ga peršunom pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar