Letnje jelo sa patlidžanom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
16/02/2017
"Sve dok je leto i ima svežih patlidžana, nemojte propustiti da pripremite ovo neverovatno letnje jelo!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 272
  • Pregledi tokom meseca195
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kom.
  • paprika - 2 kom. (bela paprika)
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 kom. tegle (ako imate sveže - 5 - 6 kom.)
  • aleva paprika
  • ulje
  • peršun
  • so
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Naseći patlidžan za krupne kockice i staviti u posudu sa slanom vodom (staviti malo više soli), da mu se izvuče gorčina.

Luk naseći na krupno sa paprikom. Upržiti luk, papriku i patlidžan.

Kada se sastojic malo uprže, dodati teglu paradajza ili, ukoliko imate i što je i najbolje, oljušen svež paradajz.

Kada se zgusne, može se dodati malo brašna razmućenog u vodi da se još malo zgusne.

Posuti peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar