Način pripreme
U odgovarajuću posudu stavite sve suve sastojke i dobro ih promešajte. U drugoj posudi umutite jaja, jogurt i ulje, pa ih dodajte suvim sastojcima i sve zajedno dobro promešajte. Zatim dodajte kafu, pa opet dobro promešajte. Smesa treba da je tečnija od smese za testo za kolače.
Pripremljenu smesu isipajte u posudu za pečenje ( 20 -22 cm), koju ste prethodno premazali maslacem i posipali kakaoom. Pecite nekih 40 minuta na 180 stepeni. Možete da pečete i posebno nekoliko puta, ali ako sve pečete odjednom, posuda bi trebalo da bude duboka. Kad se ispeče, ostavite biskvit da se ohladi, pa je podelite na 3 dela.
Čokoladu isecite na komade, pa je ubacite u već zagrejanu pavlaku i mešajte dok se čokolada skroz ne otopi. Ostavite da se ohladi, mešajući s vremena na vreme.
Žumanca promešajte na pari i dok su još topla dodajte ih smesi od čokolade i jogurta. Na isti način umutite i belanca i postepeno ih sipajte u smesu od čokolade. Pažljivo mešajte špatulom, da mus ne splasne. Odložite ga u frižider na sat vremena da se ohladi.
Na plato za tortu stavite jednu koru i premažite je filom. Zatim preko stavite još jednu koricu, pa opet premažite filom i tako dok imate materijala. Kada poređate sve kore, celu tortu premažite filom i ukrasite je čokoladnim štapićima, čokoladnim ljuspicama, bombonama ili nekim drugim ukrasima po želji.