Šaran sa belim vinom, pečurkama i povrćem

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
68
16/02/2017
"Svaki šaran, koji nije pripremljen po ovom receptu, po našem mišljenju je upropašćen. Ovo je pravi recept i drugi ne postoji."
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano781
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu i operite je. U posudi promešajte so, biber i alevu papriku. Dodajte nekoliko kašičica ulja i majčinu dušicu. Namažite šarana ovom smesom.

Nasecite luk na kolutove i poređajte ih u nauljeni pleh. Odozgo postavite ribu. Nasecite šargarepu na kockice i rasporedite pored ribe. Nasecite paprike na male komade i njima pospite ribu i ostatak stavite sa strane. Nalijte 1/3 vina i oko 150 ml vode.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni oko 2 sata ili dok ne bude gotovo. Za vreme pečenja nekoliko puta prelivajte ribu preostalim vinom. Tridesetak minuta pre nego što izvadite gotovu ribu, dodajte nasečene pečurke i sklonite foliju da se dobro zapeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar