Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska slezina sa povrćem i belim vinom

Svinjska slezina sa povrćem i belim vinom

Svinjska slezina sa povrćem i belim vinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ah, kakva aroma dolazi samo od ove svinjske slezine sa povrćem i belim vinom."

Potrebni sastojci

  • svinjska slezina - 500 g
  • luk - 3 glavice, velike
  • paprike - 2 komada, zelene
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • marinirane pečurke - 400 g
  • maslac - 70 g
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • začin za svinjsko meso
  • biber - 1 kašičica, mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk, šargarepu i paprike.

Isecite ih na odgovarajuće parčiće i dinstajte ih zajedno sa maslacem dok ne omekšaju.

Isecite svinjsku slezinu na parčiće.

Dodajte u povrće.

Dodajte alevu papriku, začin za svinjsko meso i kuvajte na slaboj vatri 3-4 minuta, mešajući u međuvremenu.

Dodajte teglicu mariniranih pečuraka i sipajte belo vino.

Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri dok ne ostane na masnoći i dok slezina ne omekša.

Gotovo jelo začinite mlevenim biberom.

Prijatno!

Svinjska slezina sa povrćem i belim vinom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: