Crveno sočivo

Milica DjordjevicMilica DjordjevicPočetnik
17/02/2017
"Veoma korisno i ukusno crveno sočivo, koje ćete često pripremati."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 099
  • Pregledi tokom meseca256
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja crvenog
  • paradajz - oljušteni iz konzerve (oko 2 kom)
  • bujon - 1 l od povrća
  • luk - 60 g (1 glavica srednje veličine)
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kim - 1 1/2 kašičica
  • lovorov list - 1 kom.
  • aleva paprika
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte sitno iseckan luk.

Kada luk postane staklast, dodajte sitno iseckan beli luk, kim i alevu papriku. Dodajte usitnjen ili pasiran paradajz, bujon od povrća i lovorov list.

Smesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar