Crveno sočivo

AqAq
Početnik
551940
Crveno sočivo
Fotografije: Maria Bojilova
5 / 15
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Veoma korisno i ukusno crveno sočivo, koje ćete često pripremati."

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja crvenog
  • paradajz - oljušteni iz konzerve (oko 2 kom)
  • bujon - 1 l od povrća
  • luk - 60 g (1 glavica srednje veličine)
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kim - 1 1/2 kašičica
  • lovorov list - 1 kom.
  • aleva paprika
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte sitno iseckan luk.

Kada luk postane staklast, dodajte sitno iseckan beli luk, kim i alevu papriku. Dodajte usitnjen ili pasiran paradajz, bujon od povrća i lovorov list.

Smesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: