Domaći korneti sa kremom

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
19
65
17/02/2017
"Domaći kornetići kako su ih pravile naše bake. Najbolji koje ste probali."
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 071
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti meko testo koje se ne lepi. Od aluminijumske folije se prave korneti. Testo se razvije na 0.5 cm debljine i 2 cm širine.

Oko svakog korneta se uvija trakica testa. Peku se u rerni ugrejanoj na 180 С dok ne porumene. Nakon pečenja, dok su još topli, odvoje se korneti (lakše je).

U šerpu se sipa skoro cela količina mleka i šećer. Vri, dok se šećer ne otopi. Jaja, brašno i preostalo mleko se umute dobro i u tankom mlazu se dodaju u vrijuće mleko.

Meša se neprestano i kada se zgusne, krčka se oko minut i skloni sa ringle. U vreli krem se dodaju vanila i maslac, koji se meša dok se ne rastopi.

Korneti se pune gotovim kremom. Odgore možete posuti čokoladnim mrvicama. Ako odstoje jednu noć, korneti omekšaju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar