Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Domaći korneti sa kremom

Domaći korneti sa kremom

Domaći korneti sa kremom
Fotografije: Todorka Spasova
5 / 16sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
15
"Domaći kornetići kako su ih pravile naše bake. Najbolji koje ste probali."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - oko 700 g
  • čokoladne mrvice - za dekoraciju
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 kom.
  • brašno - 3 kašika
  • vanila - 1
  • maslac - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti meko testo koje se ne lepi. Od aluminijumske folije se prave korneti. Testo se razvije na 0.5 cm debljine i 2 cm širine.

Oko svakog korneta se uvija trakica testa. Peku se u rerni ugrejanoj na 180 С dok ne porumene. Nakon pečenja, dok su još topli, odvoje se korneti (lakše je).

U šerpu se sipa skoro cela količina mleka i šećer. Vri, dok se šećer ne otopi. Jaja, brašno i preostalo mleko se umute dobro i u tankom mlazu se dodaju u vrijuće mleko.

Meša se neprestano i kada se zgusne, krčka se oko minut i skloni sa ringle. U vreli krem se dodaju vanila i maslac, koji se meša dok se ne rastopi.

Korneti se pune gotovim kremom. Odgore možete posuti čokoladnim mrvicama. Ako odstoje jednu noć, korneti omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: