Klasična kuvana teletina

StefaniaStefania
Početnik
81
Klasična kuvana teletina
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
6 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"Naučite kako da spremite lepu i sočnu teletinu. Evo jednog odličnog recepta."

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g sa kostima
  • krompir - 250 g sitnog
  • paradajz - 250 g sitnog
  • šargarepa - 250 g
  • luk - 250 g sitnog luka
  • celer - koren
  • so
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Najvažnije za skoro sve recepte sa teletinom je da se kuva sa kostima, kako bi bujon bio lep i kako jelo ne bi bilo bezukusno.

Meso se kuva uz dodatak soli po ukusu (najbolje u ekspres loncu), dok ne bude skoro gotovo. Seče se na komade.

Male glavice luka (cele, oljuštene i očišćene), šargarepa (iseckana na parčiće po 5 cm) i biber se stave u lonac i kuvaju 20-ak minuta. Doda se krompir (isečen na velike komade) i celer (ja sečem glavicu na parčiće po 5-7 mm, i onda na četvrtine).

Nakon 15 minuta doda se sitan paradajz (bez sečenja). Kuva se dok se skuvaju krompiri.

Kod kuvanja teletine veoma je važno da sastojci budu u velikim komadima (tako me je mama učila), stavlja se po jedno od svega u činiju (1 parče mesa, 1 krompir, 1 šargarepa, 1 paradajz, 1 luk, 1 parče celera).

Po želji možete staviti i crvenu papriku (stavlja se između luka i krompira).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: