Način pripreme
Najvažnije za skoro sve recepte sa teletinom je da se kuva sa kostima, kako bi bujon bio lep i kako jelo ne bi bilo bezukusno.
Meso se kuva uz dodatak soli po ukusu (najbolje u ekspres loncu), dok ne bude skoro gotovo. Seče se na komade.
Male glavice luka (cele, oljuštene i očišćene), šargarepa (iseckana na parčiće po 5 cm) i biber se stave u lonac i kuvaju 20-ak minuta. Doda se krompir (isečen na velike komade) i celer (ja sečem glavicu na parčiće po 5-7 mm, i onda na četvrtine).
Nakon 15 minuta doda se sitan paradajz (bez sečenja). Kuva se dok se skuvaju krompiri.
Kod kuvanja teletine veoma je važno da sastojci budu u velikim komadima (tako me je mama učila), stavlja se po jedno od svega u činiju (1 parče mesa, 1 krompir, 1 šargarepa, 1 paradajz, 1 luk, 1 parče celera).
Po želji možete staviti i crvenu papriku (stavlja se između luka i krompira).