Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica na seoski način

Pileća džigerica na seoski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Volite pileću džigericu? Evo klasičnog recepta."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • paprike - 2 - 3 pečene - zelena i crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 5 - 6 šampinjona
  • paradajz pire - 4 kašike
  • crveno vino - 50 ml
  • luk - 2 glavice starijeg ili 1 veza mladog luka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - za posipanje
  • biber
  • čubar - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i dobro je osušite. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i ispržite džigericu, nakon čega je izvadite iz ulja.

U istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom.

Dodajte paradajz pire, rastvoren u 250 ml vode, a nakon toga i pileću džigericu. Dodajte po ukusu biber, malo čubra i so.

Poslužite uz iseckan svež peršun. Džigerica na seoski način dobro ide uz kuvan krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odličan recept
13.08.2022 16:29
Boris Mitov
Boris Mitov
Desetak minuta pre da bude gotovo ubaciti 50gr maslaca
22.04.2018 23:45
1
1