Božićni mafini sa pireom od jabuke

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
127
17/02/2017
"Mora da je zbog magije Božića, ali ovi mafini nam se čine tri puta ukusnijim od drugih."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano461
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 šolja, mek
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • pire od jabuke - 2 šolje
  • brašno - 4 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 1 kapsula
  • cimet - 1 kašičica
  • pimen - ½ kašičice, mleven
  • karanfilić - 1/8 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu umutite omekšali maslac i šećer da dobijete kremastu masu. Pri neprekidnom mućenju dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Dodajte u pire od jabuke i ponovo umutite.

Prosejte brašno. U njega dodajte sodu, cimet, samleveni pimen i karanfilić. Dobro promešajte. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja. Mešajte drvenom kašikom ili špatulom.

Maslacem premažite kalup za mafine. Možete koristiti i papirne. Punite kalupe do ¾. Mafini će tokom pečenja narasti i ispuniti kalupe.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ukoliko čačkalicu zabodete u mafin i izvučete je čistu, znači da je pečeno.

Mafine možete da pospete cimetom i šećerom u prahu. Dekoracija je po Vašoj želji i Vašoj inspiraciji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Катарина Кнежевић
Savršeno!
0
0