Način pripreme
Svinjska rebra nasecite na male komade i posolite. Pravite gustu marinadu od soka od jednog limuna, bosiljka, origana, mlevenog bibera i aleve paprike.
Dobro izmešajte smesu i pomoću četke premažite sve komade rebara, koja zatim stavite u frižider, gde je najbolje da odstoje najmanje 2 sata.
Marinirana rebra postavite u posudu za pečenje. U posudu ulijte oko 100 ml crvenog vina. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Nakon 20 minuta temperaturu smanjite na 170. Rebarca pecite još oko 30 minuta.
Za to vreme oljuštite krompir, nasecite ih na krupno, posolite i začinite bosiljkom, origanom i biberom. Krompir rasporedite oko polugotovih rebara. Odozgo naseckajte male komade maslaca.
Jelo ponovo pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta. Malo pre kraja, skinite foliju i pecite dok ne dobije zlatnu boju.