Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Ukusna svinjska rebarca sa krompirom

Ukusna svinjska rebarca sa krompirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Ukusna svinjska rebarca sa krompirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Da podelimo obrok sa Vama?"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g
  • bosiljak - ½ kašike
  • origano - 1 kašičica
  • biber - ½ kašike, mleven
  • aleva paprika - 1 kašika
  • limun - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • so
  • crveno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra nasecite na male komade i posolite. Pravite gustu marinadu od soka od jednog limuna, bosiljka, origana, mlevenog bibera i aleve paprike.

Dobro izmešajte smesu i pomoću četke premažite sve komade rebara, koja zatim stavite u frižider, gde je najbolje da odstoje najmanje 2 sata.

Marinirana rebra postavite u posudu za pečenje. U posudu ulijte oko 100 ml crvenog vina. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Nakon 20 minuta temperaturu smanjite na 170. Rebarca pecite još oko 30 minuta.

Za to vreme oljuštite krompir, nasecite ih na krupno, posolite i začinite bosiljkom, origanom i biberom. Krompir rasporedite oko polugotovih rebara. Odozgo naseckajte male komade maslaca.

Jelo ponovo pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta. Malo pre kraja, skinite foliju i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: