Mesni ventilator

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Mesni ventilator
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Brza ideja kojom možete očarati svakog gosta."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg svinjskog ribića
  • biber
  • so
  • soja sos - 2 kašike
  • med - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašike
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite file na šnicle. U činiji pomešajte sve sastojke osim luka.

Stavite šnicle u dobijenu marinadu. Ostavite ih 2-3 sata na hladnom.

Isecite luk na krugove. U odgovarajućem plehu poređajte šnicle u obliku ventilatora, ređajući i krugove luka.

Poprskajte maslinovim uljem ili zejtinom i pokrijte folijom. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok meso omekša.

Pri kraju pečenja sklonite foliju, da se meso zapeče.

Odgovarajući prilog: sos od pečuraka i pikantan krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: