Domaća ljutenica iz Elhova

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
20/02/2017
"Da odeš do Istočne Bugarske, i još da te posluže domaćom ljutenicom - neprocenjivo!"
Priprema100 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno150 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 639
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 7 kg
  • paradajz - 5 kg
  • patlidžan - 2 kg
  • ulje - 2 - 3 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • beli biber - u prahu, 1/2 kesice
  • biber - prstohvat
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispeći, ocediti i samleti u mašinin za mlevenje mesa.

Paradajz na isti način obraditi, ali u mašini za sok, da ne bi imalo semena i ljuspica. Patlidžan ispeći i samleti kao paprike.

Sve kuvati na umerenoj vatri i, kada počne da vri pomalo, mešati periodično da ne zagori. Kada se zgusne, dodati ulje, šećer i so. Kuvati dok vam se ne svidi gustina.

Kada je ljutenica skoro gotova, dodati crni i beli biber i naseckan peršun. Gotovu ljutenicu skloniti sa vatre i, kada se ohladi, puniti njime male teglice.

Zatvoriti i kuvati sa poklopcem.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar