Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Srnetina u đuveču

Srnetina u đuveču

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Srnetina u đuveču
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Vi pronađite meso, a mi znamo tačan recept za pripremu ovog specijaliteta."

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 1 kg
  • luk - 3 - 4 manje glavice
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 1 glavica
  • krompir - 600 g
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 2 komada
  • so
  • biber - u zrnu
  • čubar
  • crno vino - 1 čaša
  • aleva paprika - dve kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Srneće meso se potopi na nekoliko sati ili ceo dan u vodu sa sirćetom i nekoliko listova lorbera. Nakon toga se izvadi, ocedi i iseče u porcije.

U glinenu posudu naređamo oljuštene i isečene krompire. Operemo pečurke i šargarepe. Isečemo ih i stavimo u đuvečaru. Beli luk se oljušti i ređaju se celi čenovi.

Luk se oljušti i seče se na krupno. Paprike očistite od semena, nasecite ih i dodajte u kropmpir. Odozgo stavite meso i zalijte vinom.

Dodajte začine po ukusu. Prelijte vodom. U zagrejanu rernu na 180-190 stepeni ostavljamo da se peče 2-3 sata. Probajte, kada meso počne da se odvaja, gotovo je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: