Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Divljač»Ćevap»Prirodni ćevap od divljači

Prirodni ćevap od divljači

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Prirodni ćevap od divljači3 / 3
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Eto jednog ukusnog razloga da prebacite pušku preko ramena i postanete lovac."

Potrebni sastojci

  • meso - 1 kg divlje svinje ili vepra
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - dva komada
  • biber
  • piment
  • so
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na komadiće. U šerpu se pod pritisak stave isečeno meso i glavica luka prethodno isečena na dva dela.

Dodaju se začini, lovorov list, piment i nalije se voda toliuko da pokrije meso. Ostavi se da vri na tihoj vatri 45 minuta.

Nakon toga meso se stavlja u duboki lonac sa zagrejanim uljem da se proprži sa svih strana. Začinjava se sa solju i crnim biberom.

Minut dva pre nego što se skine s vatre dodaje se prstohvat čubra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: