Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Dečija janija od spanaća sa heljdom

Dečija janija od spanaća sa heljdom

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5513243
Dečija janija od spanaća sa heljdom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Brižno za najmlađe - pripremite ovu zdravu janiju bez glutena i sa fantastičnim ukusom"

Potrebni sastojci

  • heljda - 1 šolja
  • spanać - 200 gr, blanširan
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paškanat - 50 gr
  • paradajz pire - 2 kašike
  • so - prstohvat
  • beli luk - sušeni, prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šargarepu i paškanat, operemo ih i iseckamo na sitno. Oljuštimo i operemo luk. Iseckamo i njega na sitno i u manju šerpu stavimo povrće da vri na umerenoj vatri.

Kad provri, dodajemo i heljdu. Promešamo s vremena na vreme i pazimo da ne zagori. Kuvamo 40 minuta, ili dok heljda ne bude gotova.

Kad je gotova, dodajemo blanširani spanać iseckan na sitno.

Dodajemo so, beli luk i paradajz pire. Kuvamo još 5 do 10 minuta i sklonimo s ringle.

Po želji jelo može da se pasira. Jelo je pogodno za bebe starije od 8 meseci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: