Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od spanaća sa bulgurom i pečurkama

Janija od spanaća sa bulgurom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Janija od spanaća sa bulgurom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Probajte moju janiju od spanaća sa bulgurom i pečurkama - ukusnija je nego što izgleda!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 6 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1/2 šolje, pasiran (konzervisan)
  • bulgur - 1 šolja
  • bujon od povrća - 3 šolje
  • so
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, suva
  • spanać - 3 šake, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste, iseku na kriške i zaprže u zagrejanom ulju.

Mešaju se nekoliko puta i u njih se dodaju na sitno isečen luk i šargarepa.

Kada povrće omekša, dodaju se na sitno isečeni čenovi belog luka, aleva paprika i malo nakon toga pasiran paradajz.

Bulgur se natopi u vodi deset minuta, ocedi se i stavlja se u šerpu u ostale sastojke zajedno sa bujonom od povrća (vrućim).

Janija se začinjava solju i suvom majčinom dušicom.

Kuva se 10 minuta, nakon čega se dodaje opran spanać.

Šerpa se poklapa, a ringla se isključuje.

Poklopac se ne sklanja bar 20 minuta, da se izdinsta spanać i bulgur da upije tečnost. Sjajna prolećna janija od spanaća.

Probajte moju janiju od spanaća sa bulgurom i pečurkama - ukusnija je nego što izgleda!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: