Pogača Božićni venac

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
130
1
190
Pogača Božićni venac
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
"Praznični venac okačite na vrata, a ukusan Božićni venac postavite na sto - vreme je za praznike!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prema ovom receptu, kvasac može da se aktivira u mleku sa šećerom i brašnom, ili da se sjedini sa prosejanim brašnom i solju (suvi sastojci).

Jaja umutiti sa preostalim mlekom i uljem.

Umesiti glatko testo, pa ostaviti ga pokriveno krpom ili folijom da naraste na toplom.

Kada naraste, razviti oklagijom 4 okrugle kore, pa sve osim poslednje premazati uljem.

Naseći ih na 8 bez unutrašnjeg dela. Svaki trougao rezati i po sredini, okrenuti ka nazad i provući odozdo nagore.

Na ovaj način iseći sve ostale trouglove i provući ih. Dobija se nešto nalik vencu od listova.

Pogaču ostaviti da naraste (da udvostruči obim) u toploj prostoriji.

Premazati žumancem, kašikom mleka i ulja. Peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: