Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari

Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Danas ćemo podeliti sa vama ovo prekrasno jelo u đuvečari, a vi ga podelite sa porodicom - ovako ukusno jelo ne može, a da se ne proba."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 - 700 gr
  • paradajz - 2 - 3 kom, iz konzerve
  • paprika - 2 kom. pečene crvene
  • boranija - 200 g, iz konzerve
  • sir - 125 gr, krem sir
  • topljeni sir - 150 gr
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 4 kom
  • so
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.

Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati.

Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati parčiće topljenog sira i posuti narendanim kačkavaljem.

Napraviti udubljene pa razbiti po jedno jaje.

Zatvoriti poklopcima pa peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: