Mleveno meso, praziluk i proso

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
263
233
624
16
12/02/2021
"Slobodno nas pozovite na ručak kada pripremite ovo jelo, nećemo odbiti"
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano900
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 500 g
  • praziluk - 400 g
  • domaća dimljena slanina - 100 g
  • beli luk - 2 čena, sitno nasečen
  • kuvano proso - 1/2 šolje
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • ljuta tucana paprika
  • suvi biljni začin
  • sveže mleveni crni biber
  • sitno nasečeni list peršuna
  • maslinovo ulje
  • jaja - 3 kom.
  • kisela pavlaka - 2 dl
  • morska so
  • za salatu od kupusa
  • slveži kupus - 1/2 glavice. sitno isečen
  • šargarepa - 1 kom., veća, krupno naribana
  • cvekla - 1 kom., veća, krupno naribana
  • jabuka - 1 kom., veća, krupno naribana, nakisela
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • sok jednog većeg limuna
  • morska so
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju.

Umešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom.

Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni.

Poslužiti uz salatu od svežeg kupusa, cvekle i šargarepe.

Za salatu

Sve predviđene namirnice pomešati, preliti dresingom od limunovog soka, soli i ulja, dobro promešati i poslužiti rashlađeno.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar