Pile Pikaso

Pile Pikaso
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Ako je upola dobro koliko Pikasove slike, možemo da ga nazovemo pravim kulinarskim remek-delom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 kom. karabatak
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 4 kom.crvena, žuta, zelena, narandžasta
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 kom. srednje veličine
  • ulje - 1 šoljica
  • indijski orah
  • beli biber
  • so
  • pavlaka - 150 ml za kuvanje
  • voda - 1 šoljica
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite pileće batake na zagrejanoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih iz posude. U istu masnoću stavite sitno iseckan luk i pržite da dok omekne. Dodajte očišćene i naseckane na tračice paprike. Izdinstajte ih, uz neprekidno mešanje, dok omekšaju.

Dodajte izdrobljen beli luk i iseckan paradajz. Kratko ih prodinstajte. Nalijte vodom i pavlakom, promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte so, beli biber i indijski orah.

U odgovarajući pleh za pečenje poređajte batake, rasporedite povrće i prekrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 min.

Pet minuta pre kraja pečenja sklonite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i zapecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: