Domaće Napoleonke

Domaće Napoleonke
Fotografije: Jivka Georgieva
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Ove domaće Napoleonke su neverovatno ukusne!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • puding - 200 g bez kuvanja
  • sveže mleko - 300 ml hladno
  • pavlaka - 300 ml slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Rastanjite lisnato testo i isecite ga na pravougaonike. Poređajte ih u pleh, prekriven hartijom za pečenje i ispecite u zagrejanoj rerni. Ostavite da se ohlade.

Umutite pavlaku mikserom u gust krem. U činiju sipajte sveže mleko i dodajte puding. Umutite miskerom dok ne dobijete vazdušastu smesu. Pomešajte dva krema dok ne dobijete homogenu smesu.

U tanjiru izmrvite 2-3 puter-kockice (od lisnatog testa koje ste ispekli).

Rasecite puter-kockice po sredini i napunite ih kremom. Umočite gornju koru u krem, a zatim u mrvice. Poređajte na poslužavnik i ostavite 2-3 sata da upiju krem i omekšaju.

Neverovatnog su ukusa! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: