Način pripreme
Lisnato testo ostavljamo da se ohladi i i sečemo ga na ploče.
Ostavljamo u frižideru da se stegne. Za to vreme pripremamo krem.
U šerpu sipamo 800 ml svežeg mleka da provri zajedno sa šećerom. Mutimo jaja sa brašnom i ostalim mlekom.
U smesu sa jajima u delovima dodajemo vruće mleko i mešamo, sipamo u šerpu u tankom mlazu uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusti.
Skidamo sa ringle i dodajemo maslac i vanilu. Vadimo lisnato testo, izbockamo viljuškom po celoj kori i pečemo ih.
Nakon što se ohlade, počinjemo da sastavljamo tortu. Od testa se dobijaju 4 kore, jednu ostavljamo za usitnjavanje. Stavljamo koru, krem i tako naizmenično ređamo dok ne završimo kremom.
Poslednju koru izdrobimo i pospemo tortu Napoleon. Ostavljamo u frižideru na jedan dan i jednu noć.
Klasična torta Napoleon sa kremom je gotova.