Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Napoleon»Klasična torta Napoleon sa kremom

Klasična torta Napoleon sa kremom

NikiNiki
Guru
556753k143
Klasična torta Napoleon sa kremom
Fotografije: Niki
1 / 2
03/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Pogledajte kakvu lepoticu ovde imamo, a i toliko je ukusna - torta Napoleon sa nežnim kremom, s kojom čašćavamo sve"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 5 supenih kašika
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • maslac - 2 supene kašike
  • vanila - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo ostavljamo da se ohladi i i sečemo ga na ploče.

Ostavljamo u frižideru da se stegne. Za to vreme pripremamo krem.

U šerpu sipamo 800 ml svežeg mleka da provri zajedno sa šećerom. Mutimo jaja sa brašnom i ostalim mlekom.

U smesu sa jajima u delovima dodajemo vruće mleko i mešamo, sipamo u šerpu u tankom mlazu uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusti.

Skidamo sa ringle i dodajemo maslac i vanilu. Vadimo lisnato testo, izbockamo viljuškom po celoj kori i pečemo ih.

Nakon što se ohlade, počinjemo da sastavljamo tortu. Od testa se dobijaju 4 kore, jednu ostavljamo za usitnjavanje. Stavljamo koru, krem i tako naizmenično ređamo dok ne završimo kremom.

Poslednju koru izdrobimo i pospemo tortu Napoleon. Ostavljamo u frižideru na jedan dan i jednu noć.

Klasična torta Napoleon sa kremom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: