Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Torta Napoleon sa kroasanima

Torta Napoleon sa kroasanima

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Torta Napoleon sa kroasanima
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ista kao i ličnost po kojoj je dobila ime - ovo je jedn mala torta, ali sa veoma velikim ambicijama"

Potrebni sastojci

  • kroasani - 5 komada, bez nadeva
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 4 komada
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 20 g
  • brašno - 7 supenih kašika
  • slatko od jagoda - ili drugo po želji, šta više volite
  • orasi - mleveni ili drugi orašasti plodovi za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema krem. U odgovarajućoj posudi /ja koristim posudu u kojoj kuvam mleko za kremove/ se stavlja 600 ml mleka i šećer.

Jaja se umute sa preotalih 200 ml mleka i dodajemo malo po malo od brašna. Muti se dok se ne dobije homogena smesa sa dobro umućenim brašnom /ako nije dobro umućeno brašno, može se procediti kroz cediljku/ da bi se dobio lep i gladak krem, bez grudvica.

Kad mleko provri lagano se u tankom mlazu dodaje smesa od jaja, uz neprestano mešanje. Kad se krem zgusne, dodaju se maslac i vanila. Nastavljamo da mešamo, dok se potpuno ne rastopi i upije maslac u kremu.

Za sastavljanje torte se korisiti velika posuda, obložena streč folijom. Počinjemo da ređamo kroasane, isečene na pola po dužini, stavljamo ih na dno kalupa.

Nakon toga se stavlja sloj krema, sloj slatkog od jagode, ponovo kroasani, krem, slakto... i završava se kroasanima. Pokriva se folijom i ostavlja u frižideru na jednu noć.

Kad odstoji i kad se stegne torta se okreće na tanjir, posipa mlevenim orasima ili drugim orašastim plodovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: