Način pripreme
Prvo pripremamo krem.
Stavljamo mleko i šećer na vatru, mešamo s vremena na vreme, u posebnoj posudi umutimo jaja i brašno mikserom, smanjujemo ringlu. Dodajemo u smesu od jaja 2 kutlače mleka i ponovo mešamo i dodajemo lagano u mleko uz neprestano mešanje.
Kad se zgusne krem, dodajemo 50 g maslaca i 3 vanile, sipamo krem u drugu posudu, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se hladi na sobnoj temepaturi.
Razvučemo lagano svaki list, isečemo krajeve, posle ih pečemo i oblepimo njima, izbušimo sve kore viljuškom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kore takođe treba da se ohlade. U posudi umutimo 250 g maslaca (na sobnoj temperaturi) mikserom i dodajemo u njega krem.
Sastavljamo, počinjemo sa korom i završavamo kremom. U pečene i izmrvljene isečke dodajemo 3 supene kašike šećera u prahu i sa njima oblepimo.
Posipamo Napoleon tortu šećerom u prahu i ostavljamo u fržideru na nekoliko sati.