Torta Napoleon sa veoma mekanim kremom

18/01/2020
"Torta Napoleon nam je omiljena još odavno, a sada znamo i kako da je sami pripremimo "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem.

Stavljamo mleko i šećer na vatru, mešamo s vremena na vreme, u posebnoj posudi umutimo jaja i brašno mikserom, smanjujemo ringlu. Dodajemo u smesu od jaja 2 kutlače mleka i ponovo mešamo i dodajemo lagano u mleko uz neprestano mešanje.

Kad se zgusne krem, dodajemo 50 g maslaca i 3 vanile, sipamo krem u drugu posudu, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se hladi na sobnoj temepaturi.

Razvučemo lagano svaki list, isečemo krajeve, posle ih pečemo i oblepimo njima, izbušimo sve kore viljuškom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kore takođe treba da se ohlade. U posudi umutimo 250 g maslaca (na sobnoj temperaturi) mikserom i dodajemo u njega krem.

Sastavljamo, počinjemo sa korom i završavamo kremom. U pečene i izmrvljene isečke dodajemo 3 supene kašike šećera u prahu i sa njima oblepimo.

Posipamo Napoleon tortu šećerom u prahu i ostavljamo u fržideru na nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar