Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Torta Napoleon sa veoma mekanim kremom

Torta Napoleon sa veoma mekanim kremom

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Torta Napoleon sa veoma mekanim kremom
Fotografije: Anelia Mincheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Torta Napoleon nam je omiljena još odavno, a sada znamo i kako da je sami pripremimo"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 4 lista (800 g)
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 250 g
  • brašno - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila
  • maslac - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem.

Stavljamo mleko i šećer na vatru, mešamo s vremena na vreme, u posebnoj posudi umutimo jaja i brašno mikserom, smanjujemo ringlu. Dodajemo u smesu od jaja 2 kutlače mleka i ponovo mešamo i dodajemo lagano u mleko uz neprestano mešanje.

Kad se zgusne krem, dodajemo 50 g maslaca i 3 vanile, sipamo krem u drugu posudu, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se hladi na sobnoj temepaturi.

Razvučemo lagano svaki list, isečemo krajeve, posle ih pečemo i oblepimo njima, izbušimo sve kore viljuškom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kore takođe treba da se ohlade. U posudi umutimo 250 g maslaca (na sobnoj temperaturi) mikserom i dodajemo u njega krem.

Sastavljamo, počinjemo sa korom i završavamo kremom. U pečene i izmrvljene isečke dodajemo 3 supene kašike šećera u prahu i sa njima oblepimo.

Posipamo Napoleon tortu šećerom u prahu i ostavljamo u fržideru na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: