Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći but u maramici punjen pečurkama i pirinčem

Jagnjeći but u maramici punjen pečurkama i pirinčem

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Jagnjeći but u maramici punjen pečurkama i pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
6
"Toliko ukusan i mekan - ovaj punjeni jagnjeći but je toliko ukusan, da će ostaviti bez reči sve goste za trpezom, čak i svekrvu."

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 kom.
  • maramica - 1 kom. jagnjeća
  • zeleni luk - 1 veza
  • nana - 1 veza
  • peršun - 1 veza
  • pečurke - 500 g konzerviranih
  • vegeta - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • crni biber
  • ulje - 125 g
  • so
  • belo vino - 1 šolja
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

But oprati i očistiti od kostiju, pa napraviti dubok prorez. Staviti luk, pečurke i pirinač da se uprže. Dodati začine, sipati malo vode i ostaviti da se pirinač naduje.

Tako pripremljenim nadevom napuniti bu i dobro ga ušiti. Namazati ga maslacem i senfom, posoliti i uviti u skramu. Staviti ga u pleh i naliti vino i 1 šolju vode.

Peći na 150 stepeni oko 3 sata, i s vremena na vreme prelivati but sosom iz pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: