Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen pirinčem i pečurkama sa prelivom

Paradajz punjen pirinčem i pečurkama sa prelivom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Paradajz punjen pirinčem i pečurkama sa prelivom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusno jelo od povrća, koje će vam pomutiti pamet"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1.5 kg
  • luk - 3 glavice
  • pirinač - 0 - 5 šolje
  • pečurke - 500 g
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 3 supene kašike
  • biber
  • so
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 0.5 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U masnoći i malo vode dinstamo pečpurke i luk sitno iseckane. Kad omekšaju, dodajemo pirinač i manje od pola izvađene unutrašnjosti iz paradajza, koi smo pripremili za punjenje.

Kad nanuri pirinač posolimo i pospemo biberom i peršunom. Dobro promešamo i punimo paradajz. Uvaljamo ih u brašno u poklopimo gornjim isečenom delom. U namazan pleh rasporedimo preostalu unutrašnjost paradajza, posolimo i poređamo punjeni paradajz.

Prelivamo sa preostalom mašču i pečemo u umerenoj rerni. Desetak minuta pre vađenja im pravimo preliv od umućenih jaja sa mlekom.

Zapečemo dok se jaja ne stegnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: