Način pripreme
Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte sve sastojke, sodu bikarbonu pomešajte sa limunovim sokom. Umesite meko testo i ostavite oko 20 minuta da odmori.
Podelite testo na dva dela. Od jednog dela možete da napravite medene loptice, a od drugog - medene keksiće.
Da biste napravili medene keksiće, na nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 6-7 mm, i isecite različite oblike.
U drugom plehu, na papiru za pečenje, poređajte medene loptice veličine oraha, i svaku blago pritisnite.
Pecite 10ak minuta na 180 stepeni.
Za dekoraciju: Usitnite čokoladu u maloj posudi i stavite tu posudu na drugu posudu sa vodom na vatru.
Otopite na pari čokoladu i sipajte u mali fišek, napravljen od papira za pečenje.
Odsecite vrh fišeka i ukrasite medenjake, sipajući na njih čokoladu u tankom mlazu. Odgore pospite granulama bele čokolade.