Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom

Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3932k
Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovaj punjeni svinjski kare je top delikates za današnji dan. Ovim receptom očaraćete i najzahtevnije goste."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, kare
  • pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • paprika - 2 komada, pečena, crvena
  • biber
  • začini
  • kroketi od krompira
  • krompir - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • aleva paprika
  • karamelizovani luk
  • crni luk - 250 - 300 g, sitne glavice
  • šećer - 150 g
  • maslac - 30 g
  • balzamiko sirće - 100 ml
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na debele šnicle (oko 3 cm). Začinite ih i na svakom parčetu mesa napravite „džep“. Sotirajte pečurke u malo maslaca. Napunite šnicle pečurkama, parčetom topljenog sira i kačkavalja i komadom paprike.

Uz pomoć čačkalica zatvorite „džep“, kako punjenje nebi isteklo. Poređajte šnicle u pleh i opecite u rerni. Za to vreme napravite krokete od krompira. Kuvajte krompir oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade i narendajte ga na krupno.

Dodajte so, biber i narendani kačkavalj. Dobro promešajte. Ugrejte tiganj sa malo ulja. Uz pomoć kašike formirajte krompir. Napravite oblik pljeskavice i pecite sa obe strane do zlatne boje.

Oljuštite male glavice luka. Ugrejte maslac u velikom tiganju i dodajte luk. Dinstajte luk, tresući tiganj povremeno, dok luk ne postane braon. Dodajte šećer, balzamiko sirće i vodu.

Poklopite i kuvajte na laganoj vatri, dok se sos ne reducira (oko 15 minuta). Ako je sos previše sladak, dodajte još malo sirćeta ili vodu i obrnuto, ako je kiselo, dodajte još šećera. Probajte i napravite ga po Vašem ukusu.

U odgovarajući tanjir postavite kroket od krompira. Preko njega postavite punjeni kare i prelijte sosom i karamelizovanim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: