Način pripreme
Nasecite meso na debele šnicle (oko 3 cm). Začinite ih i na svakom parčetu mesa napravite „džep“. Sotirajte pečurke u malo maslaca. Napunite šnicle pečurkama, parčetom topljenog sira i kačkavalja i komadom paprike.
Uz pomoć čačkalica zatvorite „džep“, kako punjenje nebi isteklo. Poređajte šnicle u pleh i opecite u rerni. Za to vreme napravite krokete od krompira. Kuvajte krompir oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade i narendajte ga na krupno.
Dodajte so, biber i narendani kačkavalj. Dobro promešajte. Ugrejte tiganj sa malo ulja. Uz pomoć kašike formirajte krompir. Napravite oblik pljeskavice i pecite sa obe strane do zlatne boje.
Oljuštite male glavice luka. Ugrejte maslac u velikom tiganju i dodajte luk. Dinstajte luk, tresući tiganj povremeno, dok luk ne postane braon. Dodajte šećer, balzamiko sirće i vodu.
Poklopite i kuvajte na laganoj vatri, dok se sos ne reducira (oko 15 minuta). Ako je sos previše sladak, dodajte još malo sirćeta ili vodu i obrnuto, ako je kiselo, dodajte još šećera. Probajte i napravite ga po Vašem ukusu.
U odgovarajući tanjir postavite kroket od krompira. Preko njega postavite punjeni kare i prelijte sosom i karamelizovanim lukom.