Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kokos Torta»Rafaelo sufle torta bez pečenja

Rafaelo sufle torta bez pečenja

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Rafaelo sufle torta bez pečenja
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
10/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Rafaelo sufle torta, kojoj nije potrebno pečenje, samo obožavaoci"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • koskosovo brašno - 50 g
  • galete - 40 g
  • listići badema - 50 g
  • bela čokolada - 150 g
  • maslac - 80 g
  • šećer - 50 g
  • za dekoraciju
  • kokosovo brašno
  • za kokosov krem sufle
  • kondenzovano mleko - 200 ml
  • bela čokolada - 200 g
  • bademi - 100 g, oljušteni
  • pavlaka - 250 ml 30 - 35 %
  • mleko od kokosa - 500 ml
  • želatin - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što treba da uradite je da pripremite bademe.

Možete i prethodno. Prelijte bademe vrelom vodom i ostavite oko 5 minuta.

Nakon toga ocedite vodu i oljuštite bademe. Lako je.

Pecite bademe kratko dok ne dobiju zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni. Pazite da ih ne prepečete - maksimum 10 minuta.

Za koru koristite gotove galete/možete zameniti keksom sa maslacem/.

Izmrvite galete rukama dok ne dobijete mrve.

Kombinujte kokosovo brašno i listiće badema.

Stavite ih u posudu sa debelim dnom.

Ugrejte uz neprestano mešanje. Lako potami kokosovo brašno.

Kad smesa postane vrela, postepeno dodajte šećer u tiganj, dodajte i 30 g maslaca. Maslac i šećer odmah rastopite da dobijete karamel.

Mešajte tako da ceo sadržaj tiganja bude ravnomerno pokriven karamelom.

Na pari rastopite čokoladu sa preostalim masalcem /50g/.

Sve zajedno pomešajte sa mrvicama galeta, mešajte i rasporedite u kalup prečnika 22 cm, na dno stavite ubrus. Obruč se skida.

Stavite pleh u frižider da se kora stegne.

U posudi ugrejte kondenzovano mleko, dodajte kokosovo i rastopljenu belu čokoladu.

Umutite pavlaku na krem i nakon što se ohladi mlečno-čokoladna smesa dodajte je iz tri puta uz neprestano mešanje da se integriše.

Mešajte i dodajte želatin, rastvoren prema uputstvu na pakovanju.

Ostavite sufle da se želira i dodajte badem, isečen na male komade.

Sipajte sufle na koru.

Ostavite tortu od kokosa da se stegne 5-6 sati / to je minimalno vreme, možete držati i celu noć.

Skinite pažnjivo obruč/uz pomoć ugrejanog noža, prozaite po periferiji/.

Ukrasite kokosovim brašnom ivice i gornji deo. Ukrasite po želji.

Rafaelo torta je ideja sa interneta.

Ukusna rafaelo sufle torta bez pečenja sa debelim slojem nežnog kokosovog suflea sa bademima.

Ova torta vas neće ostaviti ravnodušnim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: