Svinjska kolenica iz rerne

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjska kolenica iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Recept koji treba probati - aromatično, meko i sočno meso koje se topi u ustima."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 5 komada
  • luk - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 50 g
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • belo vino - 150 ml
  • paradajz pire - 50 g
  • brašno - 100 g
  • ulje - 80 ml
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber - 7 - 8 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da operete meso pre nego što počnete sa pripremom. Oprane i osušene kolenice poređajte u posudu za pečenje. Posolite ih, pa im dodajte krupno iseckano povrće, zrna bibera i lovorov list.

Kolenice prelijte belim vinom. Dolijte vodu da ogrezne. Stavite poklopac i pecite 180 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Zagrejte ulje, pa u njemu propržite brašno dok ne porumeni. Dodajte paradajz pire i razredite ga bujonom od kolenica uz neprestano mešanje.

Kolenice prelivene sa dosta sosa poslužite sa garnirom od prženih krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: