Svinjska kolenica sa krompirom u đuvečari

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
04/03/2017
"Pečena svinjska kolenica? Da li ste spremni za ovakav delikates? Jeste da je potrebno vreme da se spremi, ali dobijate i više nego ukusno jelo."
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 695
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Krompir, šargarepu i luk očistite, pa krupno iseckajte. Poređajte ih na dno glinene posude, pa posolite, posipajte biber, čubar i dodajte čenove belog luka.

Svinjsku kolenicu premažite otopljenim maslacem, pa posipajte malo soli, bibera i alevu papriku. Preko kolenice poređajte krompire. Sipajte 1 šolju crnog vina i 1 šolju tople vode.

Pokrijte aluminijumskom folijom, poklopite i đuvečaru stavite u hladnu rernu, a onda neka se peče na donjoj granici umerene temperature.

Pecite oko 2 i po sata, pa zatim sklonite foliju i poklopac i vratite da se sve dopeče dok kožica ne bude hrskava.

Jelo poslužite isečeno, sa kriškom limuna i svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar