Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa vinom

Svinjska kolenica sa vinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjska kolenica sa vinom
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
3
"Svinjska kolenica spada u najukusnije meso, pa vam zato predstavljamo jedan majstorski recept za kolenicu sa krompirom i povrćem! Vrhunsko jelo za porodičnu trpezu!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg kolenica sa kožom
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 200 g
  • luk - 6 malih glavica, crnog
  • piment - 3 zrna
  • belo vino - 200 ml
  • bujon - 150 ml od povrća
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • origano - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • balzamiko - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite i sa svih strana napravite dublje rezove na koži, toliko da zakačite meso.

U odgovarajuću posudu pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, balzamiko, med i sve začine, pa dobro promešajte.

Dobijenom smesom dobro premažite meso, pa malo namažite i ispod kože, gde ste napravili rezove. Ostavite u frižider da odstoji 30 minuta.

Povrće očistite i krupno isecite. U glinenu posudu stavite meso i povrće sa strane. Prelijte vinom i bujonom, pa dodajte zrna pimenta i poklopite.

Pecite 3 sata na 170 stepeni, pa zatim sklonite poklopac i vratite da se dopeče još 15 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: