Način pripreme
Stavite mleveno meso u duboku posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, prezlu i zaćine, dobro umesite meso i ostavite da odstoji 30 minuta.
Za to vreme u dubokom tiganju stavite sitno naseckani praziluk da se dinsta, i kada je skoro gotov dodajte pečurke nasečene na listiće. Posle oko 5 minuta sipajte vino, dodajte so i biner, promešajte, i kada je nadev gotov skinite sa vatre.
Uzmite parče providne folije, stavite na radnu površinu i premažite uljem, preko njega rasporedite mleveno meso u obliku velikog pravougaonika, preko koga ćete sipati nadev i ravnomerno ga rasporediti.
Umotajte čvrst rolat i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, sipajte malo vode i malo masnoće.
Slani rolat pečete oko 35 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadite rolat iz rerne, uzmite listove slanine i poređajte preko njega na jednakoj udaljenostu, tako što ćete krajeve slanine podvući ispod rolata. Između krajeva slanine poređajte deblje i tanje komadiće kačkavalja. Pecite još 10 minuta, da porumeni.
Rolat od mlevenog mesa sa čudesnim nadevom je gotov.
Pogledajte takođe kako da napravite rolnice sa mlevenim mesom ili najukusniji rolat Stefani po oprobanom lasičnom receptu.