Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom

Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom
Fotografije: tsvetoslava kirkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Sakupite porodicu za trpezom i počastite je ovim veličanstvenim rolatom sa neobičnim nadevom, jer svi zaslužuju da pojedu nešto ukusno"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg mešano
  • jaja - 1 kom.
  • prezla - 30 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • biber
  • so
  • za nadev
  • praziluk - 2 struka mladog
  • pečurke - 300 g svežih
  • belo vino - 50 ml
  • biber
  • so
  • za uvijanje rolata
  • slanina - 4 komada (na listiće)
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u duboku posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, prezlu i zaćine, dobro umesite meso i ostavite da odstoji 30 minuta.

Za to vreme u dubokom tiganju stavite sitno naseckani praziluk da se dinsta, i kada je skoro gotov dodajte pečurke nasečene na listiće. Posle oko 5 minuta sipajte vino, dodajte so i biner, promešajte, i kada je nadev gotov skinite sa vatre.

Uzmite parče providne folije, stavite na radnu površinu i premažite uljem, preko njega rasporedite mleveno meso u obliku velikog pravougaonika, preko koga ćete sipati nadev i ravnomerno ga rasporediti.

Umotajte čvrst rolat i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, sipajte malo vode i malo masnoće.

Rolat pečete oko 35 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadite rolat iz rerne, uzmite listove slanine i poređajte preko njega na jednakoj udaljenostu, tako što ćete krajeve slanine podvući ispod rolata. Između krajeva slanine poređajte deblje i tanje komadiće kačkavalja. Pecite još 10 minuta, da porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: