Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom

Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Sakupite porodicu za trpezom i počastite je ovim veličanstvenim rolatom sa neobičnim nadevom, jer svi zaslužuju da pojedu nešto ukusno"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg mešano
  • jaja - 1 kom.
  • prezla - 30 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • biber
  • so
  • za nadev
  • praziluk - 2 struka mladog
  • pečurke - 300 g svežih
  • belo vino - 50 ml
  • biber
  • so
  • za uvijanje rolata
  • slanina - 4 komada (na listiće)
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u duboku posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, prezlu i zaćine, dobro umesite meso i ostavite da odstoji 30 minuta.

Za to vreme u dubokom tiganju stavite sitno naseckani praziluk da se dinsta, i kada je skoro gotov dodajte pečurke nasečene na listiće. Posle oko 5 minuta sipajte vino, dodajte so i biner, promešajte, i kada je nadev gotov skinite sa vatre.

Uzmite parče providne folije, stavite na radnu površinu i premažite uljem, preko njega rasporedite mleveno meso u obliku velikog pravougaonika, preko koga ćete sipati nadev i ravnomerno ga rasporediti.

Umotajte čvrst rolat i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, sipajte malo vode i malo masnoće.

Rolat pečete oko 35 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadite rolat iz rerne, uzmite listove slanine i poređajte preko njega na jednakoj udaljenostu, tako što ćete krajeve slanine podvući ispod rolata. Između krajeva slanine poređajte deblje i tanje komadiće kačkavalja. Pecite još 10 minuta, da porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: