Način pripreme
Mleveno meso stavite u činiju. Dodajte belance, prstohvat soli, prstohvat bibera, 1 kašiku pirinča i pola glavice luka, sitno iseckanog.
Umesite, napravite male loptice i uvaljajte ih u brašno. Stavite šerpu sa 2 litra vode da provri, posolite i spuštajte loptice jednu za drugom.
Kada provri, dodajte preostali sitno iseckani luk, jednu šargarepu isečenu na sitne kockice i preostali pirinač. Kada provri, smanjte vatru i kuvajte još 30 minuta.
Umutite kiselo mleko sa žumancima i brašnom. Kada je supa gotova, narendajte drugu šargarepu i propržite je u malo ulja 4 minuta. Zahvatite kutlačom vrelu supu i dodajte je u mlečnu zapršku, neprestano mešajući.
Kada dodate 4 kutlače, napravite to isto obrnutim redosledom. Čim supa provri, ponovo je sklonite sa vatre i dodajte proprženu šargarepu sa uljem i biber.