Način pripreme
Luk, šargarepu i krompir očistite, operite i iseckajte na veoma sitne komade.
Dinstajte ih u šerpi sa uljem i soli. Nakon toga dodajte domaći bujon od pečuraka. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Mleveno meso promešajte sa pirinčem. Pripremite posudu sa vodom i malo sirćeta i mokrim rukama napravite loptice srednje veličine.
Kuvajte ih oko 20 minuta na slaboj vatri. Napravite kuvanu zapršku od jaja, kiselog mleka i brašna u šerpi.
Promešajte da dobijete glatku kašu i stavite na vatru da se zgusne - oko 5 minuta. Uz neprestano mešanje dodajte malo po malo bujona iz čorbe.
Nakon toga sve zajedno vratite u ostatak čorbe u šerpi i promešajte. Pospite svežim seckanim peršunom.
Prilikom posluženja dodajte krišku limuna i prepečenu krišku hleba. Po želji, možete dodati i mleveni biber.