Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Paprikaš sa pilećim fileom i pečurkama

Paprikaš sa pilećim fileom i pečurkama

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Paprikaš sa pilećim fileom i pečurkama
Fotografije: Evtini Retsepti
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Niste mogli da zamislite da pileći paprikaš može da bude toliko ukusan - aromatično i servirano sa mnogo ukusa i stila"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - grudi (leptir)
  • pečurke - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • hladna voda - 400 ml
  • brašno - 3 kašike
  • limun - 1/2
  • so
  • biber
  • maslac
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oko 150 g pečuraka i propržite ih u tiganju s maslacem. Dok se pečurke prže, isecite pileće grudi na komadiće i dodajte ih pečurkama.

Posolite i ostavite da se isprže dok ne dobiju zlatastu boju (vidi slike).

Za to vreme umutite 4 jaja i oko 400 grama kiselog mleka. U čaši od mleka pripemite hladnu vodu.

U šerpu, u kojoj ćete spremati paprikaš, sipajte ulje da prekrije dno, a kada se dovoljno zagreje dodajte tri kašike brašna. Mešajte energično dok ne dobijete homogenu smesu.

Ne treba da ostanu grudvice. Sipajte pripremljenu smesu od jaja i mleka i odmah nalijte hladnu vodu. Ja iscedim i pola limuna, da se ne bi pretvorilo u sir, jer sam imala i takav slučaj.

Meša se tako neprestano, dok ne napravite krem do željene gustine. Dodaje se so i biber.

Imajte u vidu da će se zgusnuti još kad odstoji. Ko želi može da sipa sve pečurke s mesom unutra.

Ali ako želite da izgleda efektnije, možete da ih stavite kao dodatak pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: