Način pripreme
Jaja i šećer se mute mikserom, dok masa ne pobeli. Sporo, kašiku po kašiku dodajte prezlu i brašno (jedna kašika prezli, 1 kašika brašna), kao za testo za kejk, ali ako počne da bude previše gusto smanjite po jednu kašiku od brašna ili prezli.
Dodajte i sitno mlevene orahe. Kalup (24-26 cm) sa pokretnim prstenom premažite maslacem. Koru pecite oko 30-40 minuta na 160-170 stepeni, tako što se na kraju više suši, nego što se peče.
Hladnu koru presecite na dva dela i dobro je natopite rumom ili konjakom. Punite kremom koji se priprema po standardnom načinu od nabrojanih namirnica za krem, bez maslaca.
Sipajte 500 ml mleka da se zagreje sa šećerom. Posebno promešajte brašno sa preostalim mlekom i uz neprestano mešanje ga dodajte u vruće mleko. Dodajte vanilu i mešajte dok se ne zgusne.
Nakon što se krem potpuno ohladi, pažljivo se mešanjem sjedini sa maslacem umućenim u penu. Temperature krema i maslaca treba da budu jednake.
Odozgo se torta od oraha premaže preostalim kremom i dodaju se čokoladne mrvice. Držite je nekoliko sati i frižideru da dobro upije.