Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseo kupus sa svinjetinom

Kiseo kupus sa svinjetinom

Kiseo kupus sa svinjetinom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
16
"Kad govorimo o klasici, koliko lajkova će sakupiti ovaj klasičan recept sa kiselim kupusom i svinjetinom?"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 glavice
  • svinjsko meso - 1, 5 kg, od vrata
  • svinjske grudi - 1 kg
  • svinjska mast - 300 g
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • biber u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno šerpe stavite polovinu masti. Odozgo stavite jednu isečenu glavicu kupusa.

Isecite meso i naređajte ga preko kupusa. Stavite lovorov list i pospite biberom i alevom paprikom.

Pokrijte meso s drugom narezanom glavicom. Odozgo stavite ostatak masti, lovorov list, nekoliko zrna bibera i pospite alevom paprikom i mlevenim biberom.

Sipajte vodu do pola šerpe. Čim kupus provri, smanjite ringlu na najslabije i kuvajte 4 sata pod poklopcem, bez mešanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: