bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Domaća rakija od smokava

Domaća rakija od smokava

EfrosiaEfrosia
Džedaj
5076011211
Domaća rakija od smokava1 / 3
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Najaromatičnija rakija kojom častimo samo prijatelje!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Smokve samleti u pire i staviti u odgovarajuću posudu da odstoje na temperaturi od 20 stepeni.

Rastvoriti šećer i limuntus u vodi i dodati u posudu. Promešati i zatvoriti.

Sledećih nekoliko dana kašu mešati nekoliko puta na dan.

Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.

Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: