Domaća rakija od smokava

15/03/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Najaromatičnija rakija kojom častimo samo prijatelje!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 105
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Smokve samleti u pire i staviti u odgovarajuću posudu da odstoje na temperaturi od 20 stepeni.

Rastvoriti šećer i limuntus u vodi i dodati u posudu. Promešati i zatvoriti.

Sledećih nekoliko dana kašu mešati nekoliko puta na dan.

Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.

Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti