Kačamak sa maslacem

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
15/03/2017
"Iako svi znamo recept za kačamak i znamo da je kačamak veoma ukusan, on je idealno rešenje za one situacije kada razmišljate šta možete spremiti na brzinu."
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 539
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 250 g
  • so
  • sir - 120 g
  • maslac - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U 1/2 litra kipuće i posoljene vode sipajte kukuruzno brašno (palentu) u tankom mlazu, neprestano mešajući.

Kad se smesa zgusne, dodajte mrvljeni sir i sklonite posudu sa vatre.

Dobijenu smesu rasporedite u činije.

Zagrejte maslac i dodajte alevu papriku.

U svaku činiju stavite po 1-2 kašike.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar