bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebra

Pečena svinjska rebra

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k740112k
Pečena svinjska rebra
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 7
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ova aromatična pečena svinjska rebra ćemo poslužiti uz svežu salatu, a svima vama ćemo poželeti - Živeli"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica dimljene
  • aleva paprika - 1 kašičica ljute
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk oljuštite i isitnite ga sa malo soli u avanu.

Isipajte ga u činiju, dodajte maslinovo ulje, med i sve začine i promešajte. Uzmite jedno veće ili dva manja komada svinjskih rebara.

Premažite ih dobijenom smesom i rukama dobro utrljajte meso i kosti.

Komade stavite u tepsiju, sipajte šolju vode i pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite rebra da se peku nekih sat vremena, zatim sklonite foliju i vratite još 10 minuta da se dopeče i dok meso ne porumeni.

Poslužite uz krompir i zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: