Anđeoska torta

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
15/03/2017
"Nazivaju je anđeoskom, jer ima ukus nečega što je pripremljeno u raju "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15 357
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 40 g
  • brašno - 40 g
  • belance - 8 kom.
  • šećer u prahu - 225 g
  • vanila - 1 kašičica esencije
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zajedno prosejati obe vrste brašna.

Umutiti belanca u sneg, sjediniti sa vanilom i šećerom i nastaviti sa mućenjem.

Pažljivo sjedniti sa brašnom i sipati u kalup za pečenje. Peći 45-50 minuta.

Tortu prebaciti u činiju za serviranje i posuti šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar